Interview met jasmijn en suzanne

Beiden lid van hardlopen utrecht. Jasmijn (35) en Suzanne (47) trainen sinds januari 2017 bij trainster Jeanny van Hardlopen Utrecht in de halfgevorderdengroep. Iedere maandagavond. Van 19.00-20.00 in en rondom Park Oog in Al.

Jasmijn (35) en Suzanne (47) trainen sinds januari 2017 bij trainster Jeanny van Hardlopen Utrecht in de halfgevorderdengroep. Iedere maandagavond. Van 19.00-20.00 in en rondom Park Oog in Al.

Na de training nemen we een kop thee bij restaurant Buurten, de verzamelplek van de hardloopavond om eens door te nemen… wat beweegt Jasmijn en Suzanne om te beginnen met hardlopen? Waar ligt hun uitdaging en dat in de winter! Of juist in de winter?

Of ze iedere week zin hebben in de training?

“ We hebben altijd zin om naar de training te gaan!” roepen ze in koor.

Suzanne: “ Juist in de winter wil ik deze discipline opbrengen. Ik ben eraan begonnen en ik merk dat ik me er beter door ga voelen. Ik ben in het voorjaar begonnen en buiten bewegen is intensiever. In de winter is het goed om ook buiten te komen en in plaats van zitten in en rondom je huis.

Jasmijn: “Ik heb altijd zin, maar het moet ook geen moeten worden. Als het gewoon te hard regent ga ik niet.”

Waarom ben je begonnen met hardlopen?

Jasmijn: Een van de redenen dat ik ben begonnen is voor herstel bij ziekte. Ik had weinig energie. Tijdens het herstel van mijn ziekte ben ik ontzettend goed begeleid door Huub en Jeanny. Ik kreeg speciale hardloopschema’s, kreeg onder begeleiding een ander ritme en ook van David kreeg ik veel persoonlijke begeleiding. Daar ben ik heel erg dankbaar voor. Ik merk dat ik nu veel energieker ben. Ik merk bijvoorbeeld dat ik nu veel makkelijker de trein haal. Haha. Maar ook energieker op de dag ben. Het is een motivatie waarbij ook anderen veel baat bij kunnen hebben.

Suzanne: Mijn doel is dat ik een half uur gewoon lekker wil kunnen hardlopen. Althans, mijn volgende doel is dat ik een half uur kan hardlopen in een snellere tijd. En dat blessurevrij! Maar door de goede oefeningen en aandacht is het half uur kunnen hardlopen ruimschoots gelukt. En dat geeft me veel voldoening.

Wat is een tip waar je veel aan hebt gehad?

Jasmijn: Trainen met hartslagmeter. Ik kan daardoor mijn hardloopritme en energie veel beter doseren.

Suzanne: Ik vind de krachttrainingen erg prettig.

Heb je een favoriete oefening?

Suzanne lachend: Ja, de huppel.

En je minst favoriete oefening?

Jasmijn: De coordinatie oefening: 1 arm naar voren 1 arm naar achter draaien.

Kun je m voordoen?

En waar zou je nog aandacht aan willen besteden?

Susanne “Ik zou nog meer technische oefeningen willen hebben, dus nog meer tijd willen besteden aan de loophouding. “

Wat vind je van de begeleiding?

Beiden: Heel erg goed. De trainers zorgen er echt voor dat je jezelf niet overbelast. Ook het voorkomen van blessures en ook de wisseling van trainers maakt het leuk. Iedere trainer heeft weer een andere inbreng die iets toevoegt aan het hardlopen. Daarnaast is er veel aandacht en persoonlijke begeleiding.

Daarnaast is het sociale gebeuren ook erg prettig. We hebben een appgroep en naast dat we samen trainen lopen we ook na de training met elkaar. Maar niks moet.

Tijdens de training kun je erg jezelf zijn. Als je naast iemand wilt lopen en wilt praten kan dat. Maar als je dat niet wilt hoeft dat natuurlijk niet.

Kijk je sinds je hardloopt anders naar hardlopen?

Jasmijn: “ Ik groet tegenwoordig andere hardlopers.”

Susanne: “ Ik kijk vooral naar de loophouding. Soms zie ik een prachtige loophouding en denk ik, wat mooi! Daar geniet en leer ik ook van.  Maar soms zie ik mensen ook ploeteren.

Zo te horen is het hardloopvuurtje gaan branden. Wat zijn jullie hardloopplannen verder?

Jasmijn: Zeker, ik heb een jaarkaart gekocht dus ik blijf zeker hardlopen.

Susanne: Absoluut!

En 13 april is de Nightrun in Utrecht en we doen eraan mee jullie ook???

Auteur
Kirsten de Meijer
Blog Categorie
logo

Met de jaarkaart kan ik zo’n 2 tot 3 keer per week meetrainen

Arij: “Begonnen met hardlopen op mijn 20ste. Ik deed veel mee aan wedstrijden. Inmiddels is mijn belangrijkste doel om fit en in beweging te blijven. Met de jaarkaart kan ik zo’n 2 tot 3 keer per week meetrainen. Soms doe ik mee met Running Bootcamp”.

Loopanalyse

Een loopanalyse is een uitstekende manier om efficiënter te leren hardlopen.

Hardloopschema’s

Wil je rustig aan beginnen met hardlopen? We helpen je graag op weg met een schema voor 5 weken.