Hardlopen is net vakantie

Het positieve effect van hardlopen in de zomerperiode. Weer een opgeladen batterij en het gevoel van vakantie in eigen land.

Ook nu langzaam de Coronamaatregelen versoepelen, blijft deze zomer veel onzeker. Is het straks nog wel gezellig in jouw favoriete restaurant als je anderhalve meter van elkaar moet zitten? Is het met de strenge regels voor het openbaar vervoer niet beter om gewoon thuis te blijven werken? En de belangrijkste vraag. Kunnen we deze zomer nog wel op vakantie? Want als we ergens naar verlangen, dan is het wel om er even echt uit te zijn.

Blijf deze zomer hardlopen en voel je fit

Een ding is wel zeker, je kunt deze zomer gewoon blijven hardlopen of rustig beginnen met trainen. Hardlopen is een uitstekende manier om te ontspannen en om stress te verminderen. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen met stress en burn-outklachten baat hebben bij hardlopen. De verklaring? Het geeft afleiding. Je ontsnapt even uit je vaste routine en – nog belangrijker – je gedachten worden onderbroken. Je lichaam maakt door hardlopen endorfine aan waardoor je je goed voelt.  En omdat je steeds fitter wordt, ben je beter bestand tegen stress en word je positiever over jezelf.  Een paar keer hardlopen per week is natuurlijk niet hetzelfde als op vakantie gaan. Maar het heeft wel een paar van dezelfde gunstige effecten.

“Een paar keer hardlopen per week is niet hetzelfde als op vakantie gaan. Maar het heeft wel een paar van dezelfde gunstige effecten.”

Samen hardlopen. Gezelliger, effectiever en makkelijker vol te houden

Het is soms best verleidelijk om een training te skippen. Zeker als  je hard gewerkt hebt of net lekker in de zon zit en iedereen wat te drinken pakt. Als je meedoet met een hardloopclub wordt ‘nee’ zeggen tegen dat drankje een stuk makkelijker. En het heeft nog meer voordelen. Begeleiding van een deskundige trainer zorgt ervoor dat je effectiever traint. Je haalt meer uit je training en gaat sneller vooruit. Bovendien loop je minder kans dat je te hard van stapel loopt of een blessure krijgt. En natuurlijk is het ook gewoon gezellig om met andere hardlopers te kletsen. Over hardlopen, werk of al die andere dingen die je bezighouden.

Trainen in de 1,5 meter maatschappij is geen probleem

Bij HA hebben we de afgelopen weken ervaring opgedaan met trainen op 1,5 meter afstand. Onze lopers zijn erg enthousiast. David (trainer HA): “Sommige cursisten waren eerst huiverig om weer te beginnen, maar ze waren al snel helemaal om. Veilig samen trainen gaat prima en natuurlijk is het leuk om je trainingsmaatjes weer te zien”. “We hebben wel een aantal zaken veranderd”, legt David uit, “We verzamelen buiten en we passen de trainingen zo aan dat we altijd de 1,5 meter aan kunnen houden”. 

“Hardlopen is een geweldige manier om de omgeving te ontdekken en dat echte vakantiegevoel te krijgen.” 

Toch op vakantie? Neem je hardloopschoenen mee 

En ga je straks toch op vakantie? In Nederland of wie weet zelfs naar het buitenland? Neem dan je hardloopschoenen mee. Als je tijdens je vakantie één of twee keer per week een rondje loopt, kun je als je weer terug bent direct de training weer oppakken. Hardlopen kun je vrijwel overal doen. En het is een geweldige manier om de omgeving te ontdekken en dat echte vakantiegevoel te krijgen. 

Auteur
door We Run The City
Blog Categorie
logo

Laagdrempelig en aandacht voor het voorkomen van blessures

Sophie Over Rustig-Aan training: “Ik heb altijd geworsteld met mijn gewicht. Ik begon fanatiek in de sportschool maar de klad kwam er al snel in. Mijn buurvrouw vertelde me over de cursus ‘beginnen met hardlopen’. Dit was precies waar ik naar zocht!"

Loopanalyse

Een loopanalyse is een uitstekende manier om efficiënter te leren hardlopen.

Hardloopschema’s

Wil je rustig aan beginnen met hardlopen? We helpen je graag op weg met een schema voor 5 weken.