In de regen lopen

lopen in regenIn de regen hardlopen, dat is wat ik doe.

Ik loop hard in de regen, het miezert.
Het is een miezerige regen vandaag. Ik hou niet zo van miezerregen. Stortregen! Doe mij maar Stortregen! Lekker lopen door de stortregen, dat het met bakken uit de lucht valt. Dat is altijd nog beter dan lopen in miezerregen. Het woord zegt zelf al miezerig, net niks, onwaardig. Stortregen dat klinkt pas triomfantelijk.

Het fijne van stortregen is dat je gewoon in 1x zeiknat bent. Druppels hangen aan je neus, of snot, niemand die het verschil ziet. Plakhaar, geen prik-mij-in-de-ogen haren. Piepende schoenen die mijn ritme vergezellen samen met een ritselend regenjasje en een strakzittende broek. Lekker concreet. Alleen natte sokken. Daar hou ik niet van.

Ik plan tegenwoordig mijn loopdagen op de dagen waarop het regent. Elke maandag spot ik het op de pagina van het KNMI.

Op miezerige regendagen: de lichte trainingen.
De lichte regen sla ik over. Ik ga voor stortregen. Hoe meer millimeters uit de lucht kletteren hoe beter. Ik ben een stortsportspotter. Het uitspreken ervan doet al spetteren. Daar plan ik lekker de lange duurlopen. Heerlijk weer om te trotseren. Hier zegt het woord het ook al. Om trots van te worden! Niemand op straat. De wereld is even van mij. Geen afleiding. Alles draait nu om mij en mijn uitdaging.

Het daagt mij mentaal uit. Hoe plooi ik mijn gedachtes om vóór mij te werken. Gedachtes die gevoelens beteugelen, licht of zwaar. Belemmering omzetten in kracht, ruimte vinden, ritme vinden en door blijven ademen. Ik train mijn innerlijke flow.

In de Stortregen ontwikkel ik mijn vleugeltjes.

Het is ook een soort reiniging. Fysiek en mentaal gewassen worden. Mensen zeggen misschien: dat kan toch ook onder een douche? Ja die komt daarna. Als welkome warme omarming. Thuis komen.

Ik merk dat ik lekker gelopen heb als ik na de douche enkel kan staren in een kop dampende thee. Terwijl mijn sokken over de verwarming hangen. Mijn jasje nadruppelt. Alles is rustig en vredig in mij.

Ik raad mensen aan om in de stortregen te lopen. Het heeft veel te bieden. Hoeveel dat is aan jou.

Als je je nou afvraagt hoeveel je over je heen moet laat komen.
Nou ja, dan wordt het weer tijd om de schoentjes aan te trekken. Ik zie een mooie grote donkere wolk aankomen. Ga je mee?

We kunnen ook lekker stampen en springen in de plassen. Rollebollen in de modder. De tong uitsteken en zoveel druppels vangen als je kunt. Proef je het weleens? We kunnen een wedstrijdje druppels ontwijken doen door te sprinten van afdakje naar afdakje. Zie je het al voor je? Allemaal springende en dansende mensen in de regen? Dat lijkt me een feestje. En je krijgt er ook nog conditie van..

Ik wil je 1 tip meegeven:

Het kan vrij glad zijn als je hardloopt in de regen. Dus pas op dat je niet (te hard) uitglijdt en let erop waar je je voeten plaatst.

hardloopschoen in plas

 

Auteur
Kirsten de Meijer
Blog Categorie
logo

Running Bootcamp is echt super leuk!

Claire over Running Bootcamp: “Running Bootcamp is super leuk! Tussen het hardlopen door werken aan je spierkracht!! Heerlijk na een stressvolle dag op werk.”

Loopanalyse

Een loopanalyse is een uitstekende manier om efficiënter te leren hardlopen.

Hardloopschema’s

Wil je rustig aan beginnen met hardlopen? We helpen je graag op weg met een schema voor 5 weken.