Guido

Ik heb als jonge sporter een hoop verschillende dingen geprobeerd, ik heb gevoetbald, getennist, ik heb zelfs een aantal vechtsporten beoefent. Geen van deze sporten spraken mij echt aan, maar omdat ik altijd een talent had voor het hardlopen ben ik op mijn twaalfde bij een atletiekvereniging bij mij in de buurt begonnen. Daar begon mijn sportcarrière pas echt en bij diezelfde vereniging ben ik later training gaan geven aan de pupillen. 

Na een vervelende blessure ben ik als loper iets minder gefocust op het trainen, al hoop ik ooit nog een keer op het NK te lopen. Hoewel ik nog steeds erg veel op de baan sta geniet ik het meest van lange duurlopen in de natuur.

Nu focus ik me vooral op training geven, zowel het opleiden van jonge pupillen en het helpen van volwassenen met het bereiken van hun loopdoelen wordt ik erg enthousiast van. Of dat nou voor het eerst 40 minuten aaneen lopen is, of een snelle eindtijd behalen op de langere afstanden.

De focus binnen mijn trainingen ligt op plezier (terug)vinden in het lopen en op een verantwoorde manier beter leren lopen. Binnen mijn training zijn loopscholing en krachttraining dus belangrijke onderdelen, deze helpen namelijk met het voorkomen van blessures. Bovendien zal je merken dat je sneller wordt als je sterker bent.

 

Rooster